Potrebujemo
- 120 g riža basmati Natureta
- 4 jajca
- 2 žlici moke
- sol, poper, timijan
- 1 žlica parmezana
- 1 gobova omaka Natureta
- Za omako potrebujemo:
- 1/2 malega kozarčka hrena Natureta
- 1 žlica mletih drobtin
- 1 dcl sladke smetane
- 1 žlica mletih orehov
Priprava:
Riž skuhamo v gobovi omaki in ohladimo. Dodamo 4 rumenjake, timijan, parmezan in moko. Iz štirih beljakov stepemo sneg in ga narahlo vmešamo v riž. Po občutku dodamo tudi vodo (1/2 l vode). Vse skupaj vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno premazali z
maslom in posuli z drobtinami. V večjem pekaču pečemo približno 30 minut na 170C, v modelčkih za sufle pa pečemo približno 15 minut na 180C.
Govejo juho skuhamo skupaj z drobtinami. Dodamo sladko smetano in kuhamo, dokler se omaka ne zgosti. Vmešamo polovico hrena Natureta in na koncu dodamo orehe.
Kot omako lahko dodamo tudi paradižnikovo omako s skuto, ki smo ji dodali še par lističev sveže bazilike in en zelen feferon.