Rižev narastek v gobovi omaki

Potrebujemo

  • 120 g riža basmati Natureta
  • 4 jajca
  • 2 žlici moke
  • sol, poper, timijan
  • 1 žlica parmezana
  • 1 gobova omaka Natureta
  • Za omako potrebujemo:
  • 1/2 malega kozarčka hrena Natureta
  • 1 žlica mletih drobtin
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1 žlica mletih orehov

Priprava:

Riž skuhamo v gobovi omaki in ohladimo. Dodamo 4 rumenjake, timijan, parmezan in moko. Iz štirih beljakov stepemo sneg in ga narahlo vmešamo v riž. Po občutku dodamo tudi vodo (1/2 l vode). Vse skupaj vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno premazali z
maslom in posuli z drobtinami. V večjem pekaču pečemo približno 30 minut na 170C, v modelčkih za sufle pa pečemo približno 15 minut na 180C.

Govejo juho skuhamo skupaj z drobtinami. Dodamo sladko smetano in kuhamo, dokler se omaka ne zgosti. Vmešamo polovico hrena Natureta in na koncu dodamo orehe.
Kot omako lahko dodamo tudi paradižnikovo omako s skuto, ki smo ji dodali še par lističev sveže bazilike in en zelen feferon.

V košarici: