Pražena čičerika

Nobena skrivnost ni, da smo v Natureti ljubitelji čičerike. Čičerika je odličen dodatek k juham, enolončnicam, solatam, sendvičem. Ne samo, da je dober vegetarijanski vir beljakovin, ampak lahko tudi povečajo teksturni kontrast v jedi. Hrustljavo pečeno čičeriko ponudimo še toplo ali hladno. Idealna je za grizljanje v družbi, službi ali ob TV.
Hrustljavo, okusno, vsestransko, zdravo in preprosto.

Začimbe lahko izbirate po lastni izbiri in okusu. 

Sestavine:

  • Naturetina čičerika
  • Olivno olje

Začimbe: mleta rdeča paprika, koriander v prahu, česen v prahu, čebula v prahu, kajenski poper, sol.

Postopek:

Čičeriko najprej dobro odcedimo in osušimo. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Čičeriko razporedimo na pomaščen pekač in jo najprej pečemo 15 minut. Medtem pripravimo mešanico začimb vsako po pol žličke. Nato čičeriko vzamemo iz pečice, jo zmešamo z malo olivnega olja in po njih potresemo začimbe. Zmešamo. Pečemo še cca 10 minut.

Namig:

*Pražena čičerika je najboljša še isti dan, s časom namreč izgublja hrustljavost. 

*Shranjujte jih pri sobni temperaturi. 

*Začinite jih po svojem okusu, ne morete zgrešiti.

*Lahko se odločite tudi za sladko različico, le da v tem primeru uporabite med.

  • Bio čičerika 300g
    1,69