Kremna juha iz rdeče pese

Potrebujemo

  • 2 kom rdeča pesa v slanici
  • pomaranča
  • peteršilj
  • indijski oreščki
  • šalotka
  • zelenjavna juha / osnova
  • kisla smetana
  • feta sir
  • sol
  • poper

Priprava:

Eno pomarančo umijemo in obrišemo, s polovice pomaranče na tanko olupimo (brez bele kože) lupino. Lupino na drobno sesekljamo. Sesekljamo tudi osmukane listke peteršilja in indijske oreščke. Vse skupaj pomešamo. Dve pomaranči olupimo do živega (kot jabolko), sadno meso pa narežemo na 2 cm velike koščke. Šalotki na drobno sesekljamo, steklasto ju popražimo na 2 žlicah olja. Dodamo narezani pomaranči, kocke rdeče pese v slanici Natureta in zelenjavno juho. V pokriti kozici segrevamo, da juha zavre, nato zmanjšamo ogenj in kuhamo juho 10 minut. S paličnim mešalnikom jo gladko zmeljemo. Solimo in popramo, primešamo tudi malo kisle smetane. Juho nalijemo, vsak krožnik (ali skodelico) pa okrasimo z žlico smetane ali potresemo z nadrobljenim sirom feta.

V košarici: