Kako ponudimo poletni prigrizek?

Te dni imamo v hladilniku zagotovo kakšen kos lubenice, melone, ringloja ali breskve. Z le nekaj preprostimi dodatki lahko iz naštetega sadja ustvarimo čudovit prigrizek, ki bo prava paša za oči.

Natureta_polenti_narezek

Potrebujemo:

Priprava

Maslo stepemo z električnim mešalnikom, da pobledi in postane puhasto ter mazavo. Predenemo ga na manjši krožnik in ga po vsej površini razmažemo z nožem. Posolimo in posujemo s cvetlicami, zelišči ali začimbami in kaprami.

Kose melone ovijemo s pršutom.

Na servirni krožnik položimo krožniček z maslom, naokoli pa zelenje. Na zelenje razporedimo melono s pršutom, trikotnike lubenice, ringlo, ki ga oblikujemo v pahljače in mocarele.

Dodamo še bageto, namazano s pestom. Zraven ponudimo kapre in posušene paradižnike, ki jih serviramo v manjše skodelice.

Uživajte!

V košarici

  • Kapre_natureta
    Kapre 200g
    1,69
  • Paradižnikovi sušeni trakci v olju 290g
    3,48
  • Zeleni pesto
    1,99