Brunch: Najboljša mešana jajca, pahljača iz avokada in špekove vrtnice

Poletje je čas oddiha, ko se brezskrbno jutro kaj hitro prevesi v dopoldne in zajtrk postane brunch. Ta obrok je tudi odličen termin za poletna druženja s prijatelji. 

Velja, da se brunch odvije okoli 10. ure, organiziramo pa ga lahko katerikoli dan v tednu, a vendarle imejmo v mislih, da se ga bo največ povabljenih najverjetneje lahko udeležilo šele med vikendom.

Pri ustvarjanju v kuhinji imamo vso svobodo, najbolje pa je, da se ne lotimo receptov, ki terjajo kuho v zadnjem hipu, temveč se odločimo za preproste in vnaprej narejene prigrizke. V teh vročih dneh boste zmagali z lično serviranimi hladnimi juhicami, domiselnimi narezki, popečenimi kruhki, osvežilnimi namazi in veliko zelenjave. Ne boste zgrešili z jajci, ki so ena najbolj priljubljenih in ravno prav nasitnih jedi, ko je zajtrk že mimo, kosilo pa še predaleč.

Večje število povabljenih boste razveselili z narejenimi po benediktinsko, v dvoje pa bodo zadovoljujoča tudi umešana, ki jih razporedimo na opečene rezine dobrega kruha in dopolnimo s pahljačo iz avokada. Brez dodatkov, ki uživanje še popestrijo, tudi tokrat ne bo šlo. Ne pozabite na kavico in sveže iztisnjene sokove.

Potrebujemo:

Sestavine za 2 osebi:

Kako pripravimo brunch?

1. Avokadu odstranimo koščico in lupino ter ga narežemo na tanke rezine. Pokapljamo ga z limonovim sokom, da ne potemni.

2. Jajca, rumenjake, mleko, smetano in gorčico razžvrkljamo z vilicami.

3. Ponev postavimo na srednje močan ogenj. Ko se segreje, vanjo kanemo olje.

4. V ponev dodamo jajca in jih neprestano mešamo s spatulo po dnu in ob robovih, dokler se ne začnejo strjevati in za spatulo ostaja »prazna steza«. 

5. Ogenj zmanjšamo in jajca nežno mešamo. Po potrebi dosolimo in popramo. Ko se na površini še svetijo, jih razporedimo na opečene kruhke.V košarici:

  • Delno mleta gorčica z gozdnim medom 200 g
    1,19
  • Kumarice Kornišon 530 g
    1,56
  • Gorčica Natureta 290 g
    1,19